Sig farvel til stress, overspringshandlinger og selvsabotage

Sig farvel til stress, overspringshandlinger og selvsabotage

Kender du følelsen af, at der er alt for meget, der hviler på dine skuldre? Brokker du dig ind imellem over manglende engagement fra omverden?

Laver du lange lister og knokler fra tidlig morgen til sen aften for at nå det hele, mens du bliver mere og udmattet fra dag til dag, fordi du har svært ved at sove om natten?

Er det en bekendt oplevelse pludselig at finde dig selv på sofaen, med den ene hånd i slikskålen, en cola i den anden, og fjernsynet tunet ind på netflix, mens din indre radio afspiller din mest selvkritiske kanal?

Måske ord som ’bør’, ’burde’ og ’skulle’ er en fast del af din (indre) dialog? Tre hårde begrænsende ord, der lukker for flowet, mindsker vores tro på os selv og sænker vores selvværd.

Når vi er pressede, glemmer vi at lytte til vores indre kompas. Vi forsøger at kontrollere de ydre omstændigheder, hvilket medfører stress og/eller resignation. En ond spiral der forhindrer livet i at blive, komme og være i bevægelse.

For at undgå stress og udbrændthed, tankemylder og søvnløshed er det nødvendigt at være i forbindelse med sine behov og følelser.

Når jeg opdager, at jeg er ved at miste forbindelsen til mig selv, laver jeg en kort 2-3 minutters mindful meditation. Mere skal der som regel ikke til, for at genetablere forbindelsen til mit indre kompas og mærke ind i mine behov.

3. avent tekstboks

Hvis du begynder at gøre det samme, vil du erfare, at det ikke giver dig mindre tid, tværtimod. For når du lytter til og anerkender dine behov, vil du ikke længere bruge tid på at rende i cirkler, foretage overspringshandlinger eller ligge søvnløs om natten.

Jeg har lavet en kort guidet meditation der kan hjælpe dig til at mærke efter og genetablere kontakten til dit indre kompas. Den kan laves stående, siddende og liggende. Den tager under 3 minutter, og den er så nem, at du efter et par gange kan lave den uden vejledning. Giv dig selv i Adventsgave at lave den mindst en gang om dagen og tillade dig at handle ud fra det du mærker.

Meditationen ligger i din mailboks hvis du er tilmeldt mit nyhedsbrev, ellers kan du tilmelde dig her, så sender jeg den til dig.

For ikke at kollidere med juleaften kommer næste afsnit på fredag, d. 22. december. Der får du en introduktion til fire leveregler der har ændret livet for titusindvis af mennesker over hele verden, herunder mit. Måske de også vil ændre dit?

P.S. Hvis du vil høre mig snakke bagvendt og prøve at gætte ugens hemmelige sætning, så tjek ugens videoblog her.